Õpetajate päeva tähistati Eestis koolides juba 1960. aastatel, mil vanemate klasside õpilastel lasti noorematele tunde anda. Õpetajad ise tundi ei läinud. Õpetajaks said ikka tublimad õpilased, tunde anti ennekõike nooremates klassides ja põhikoolis. Tundides mingit naljatamist polnud, sest asendusõpetaja pani pärishindeid pärispäevikusse ja võttis ametit õpetaja igapäevase tõsidusega.

UNESCO lõi õpetajate päeva tähtpäeva 1994. aastal selleks, et 24 tunni jooksul oleksid kogu maailma tähelepanu keskpunktis õpetajate töö ja saavutused ning samuti nende prioriteedid ja probleemid. Üllitatakse infoplakat ja saadetakse laiali infomaterjale õpetajate päeva teema kohta, viiakse läbi kampaaniaid.

Kuidas teie koolis õpetajate päeva tähistatakse? Millised on sinu mälestused kõige vahvamast õpetajate päevast? On sul ka mõni lemmikõpetaja, kellele tahaksid Delfi vahendusel kindlasti kiitrust jagada? Kirjuta vahvatest õpetajate päeva juhtumitest artikli kommentaaridesse. 

Ootame teie mõtteid  ja fotosid õpetajate päeva tähistamisest ka meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat Rahva Hääle vormi.