Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna liiklusbüroo komissar Riho Tänak märkis, et kuigi politsei pöörab liiklusjärelevalves turvavarustuse kasutamise kontrollimisele tähelepanu pidevalt, on sel nädalal erilise tähelepanu all laste turvavarustus ning turvavöö nõuetekohane kasutamine tagaistmel. „Me ei jälgi ainult turvavöö kinnitamist, vaid kontrollime ka selle õiget kasutamist,“ ütles Tänak.

Aasta esimese kahe kuuga on politsei registreerinud 2558 turvavarustuse nõuete rikkumist ning neist 268 juhul oli juhi puhul tegu korduva rikkumisega, mille eest näeb seadus ette juba oluliselt karmima karistuse. Lapse ohutuse nõuete eiramisi on olnud 78.

Hea Delfi lugeja, kas sina kinnitad alati nii ees- kui ka tagaistmel sõites turvavöö? Kui ei, siis kirjuta meile oma põhjustest - miks jätad turvavöö kinnitamata?

Ootame teie mõtteid kommentaariumisse ning aadressil rahvahaal@delfi.ee, kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat vormi ja postitada lugusid oma kasutajakonto alt. Igal nädalal jagame parimate lugude eest ka auhindu.