Viimased uudised viivad meid Ukrainasse - sealne meedia väidab iroonilise muige saatel, et juba mitu tuhat inimest on saanud krahvi- või vürstitiitli. Paruneid Ukrainas teadupärast eriti kõrgelt ei hinnata, ehkki nad on ametlikult ja teenitult olemas kõigis Euroopa monarhiates, aga ka San Marinos ning isegi Soomes. Ukrainas seostub see nimetus eeskätt mustlasparunitega ja need omakorda narkokaubandusega, mis oleks juba liig.

Igatahes on mõlemal pool Dnepri jõge puhkenud buum, mille sisuks on ükskõik mis hinnaga omandada aristokraadi nimetus. Ukraina aristokraatide ühingud taovad rauda, kuni see veel kuum on. Ärihaid ja poliitikud on nõus loovutama üsnagi kopsakaid summasid mõne suvalise tiitli eest ja paljud maksavad isegi paranduste või „täpsustuste" eest genealoogilistes andmebaasides.

Tähtsaim on leida aadlisuguvõsa juured. Liidripositsiooni haaras end ise ametisse nimetanud ja tiitlitega varustanud Ukraina kuningas Orest I, kes on ühtlasi ka krahv Karelin-Romanišin-Rusin ja lisaks veel ka Karpaadi metropoliit. Aadlijuurtega Orest Fjodorovitš kuulutas enda monarhiks ja ta olla kroonitud mingite „Varssavi piiskoppide" poolt. Ta oli esimene, kes heiskas Lvivi raekoja katusel kolla-sinise lipu ning algatuseks andis välja üle neljasaja kasakakindrali ja -atamani auastme.

President Kutšmale omistas ta vürsti tiitli ning suur hulk Kiievi VIP-e omavad Ukraina-Vene Kuningriigi tiitleid, aurahasid ja diplomeid. Keegi lihtsalt ei keeldunud nende vastuvõtmisest! Praegu on kuningas ametis kuningliku motikajõugu ja Vaba Kasakatekogu laevastiku moodustamisega. Laevastik koosneb Egeuse meres paiknevate Ukraina jahtide omanikest.

Kuningast ei jää sammugi maha sinivereliste turu teised arendajad, sest nii nagu meil, kasvab ka sealmail nõudlus tiitlite järele pidevalt...