Nüüd on aga lugeda, kuidas Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene (kes on Meelis Paisse teadjate kinnitusel suhtunud alati kui konkurenti) küsib Tartu öölaulupeo korraldamiseks riigilt ei rohkem ega vähem kui veerand miljonit eurot.

Tasuta pidu, Alo Mattiiseni looming, isamaalised tunded ning ürituse koodnimetus otsekui kaitseväe feldübungitelt laenatud „Järjepidevus“ – selle vastu ju ei saa. Kõik veel tasuta ka! Raha küsib Nõgene SAle Eesti Teatri Festival, kus kirjade järgi hingekirjas kaks inimest - Marika Goldman ja Margus Kasterpalu. Mõlemad kindlasti tublid ja teenekad, kuid mis puutub tasuta öölaulupidu teatrifestivalisse ja milleks see 250 000 ehk veerand miljonit?!

Kasterpalu ise ütles, et tuleb öölaulupidu nagu 5 aastat tagasi Tallinnaski, ainult et väiksem. Ja ometi kuulutasid ju meie tunnustatud interpreedid selle üsna üheselt läbikukkumiseks, mida ei aidanud vältida isegi varjamatult pahur Sinead O`Connor.

Aga... kas keegi on seda kalkulatsiooni üldse näinud? Festivalide ja kontserdikorraldajatele esitatud küsitlus tõi vastuse – 250 000 euro eest annab teha (kui just U2-te ei kutsu) oma Eesti esinejatega (aga nii see Tartus plaanis ju on) kontserte terve suvi otsa!

Kohe-kohe algavad Tartus tudengite kevadpäevad, mis kestavad nädal aega ja kokku on kavandatud 140 (sada nelikümmend!!!) erinevat kontserti, kokkutulekut või muud üritust. Eelarve on seejuures umbes 45 000 eurot ja rõõmsad korraldajad ütlesid, et tulevad kenasti toime ja kutsusid kindlasti Tartusse selleks ajaks külla. Lähen ka. Mida aga riigiametnik Nõgene oma veerand miljoniga peale hakkab, on hoopis iseküsimus.