Eelmisel nädalal evakueeriti umbes 20 000 Los Alamose piirkonna elanikku, kellest tänase seisuga võivad koju tagasi pöörduda umbes 1000 – White Rock’i elanikud. Los Alamose – 7000 elanikuga linnakese – elanikud veel koju tagasi ei saa.

Tuli väljus kontrolli alt 4.mail Los Alamose lähistel, mil metsatöötajad põletasid võsa. Praegu uurib pea 20 eri organisatsiooni eksperti, miks lubati niivõrd kuival ajal tuld teha.

Tänase seisuga on tules hävinud 1600 hektarit metsa, kuid need numbrid kasvavad. Põlenud on vähemalt 260 maja ning kahjusumma arvatakse küündivat 1 biljoni USDni.

Tulekahju on haaranud ka Santa Fe riigimetsa ning tuumauuringute laboratooriumi, mille juures asub ohtlik plutooniumiladu. Labori töötajate väitel tuli plutooniumilaole ohtu ei kujuta, sest ladu peaks kannatama välja isegi hüpoteetilise lennukikatastroofi.

USA president Bill Clinton on kuulutanud 12 New Mexico maakonda loodusõnnetuse piirkonnaks.

Erakorraline seisukord metsades ja soodes on alates 14.maist välja kuulutatud ka Lätis Cesise piirkonnas. Kuiva tõttu on Lätis erakorraline seisukord ka Bauska ning kuulutatakse välja Riia piirkonnas.