Toomas rääkis, kuidas ta tegi tööd nagu ikka. "Sõitsin, kliendid peale, viisin ära punkist a punkti b," kirjeldas Toomas.

"Kõik tiptop, klient läks ära, aga mina üritan jamada rakendusega," kirjeldas mees juba enneaegseid muresid Taxify äpiga. "Laeb, laeb, laeb ja mingi 5-10 minuti pärast kõik juba korras. Uus tellimus peal, sõidan Kristiine ja viin vanalinna, seekord äpp töötas hästi," rääkis Toomas.

"Viisin uue kliendi ära ja kinnitasin tellimuse lõppu ja tuleb teade: KONTO BLOKEERITUD," oli Toomas olukorrast šokis. Kellegi kaebus oli lõpetanud ta tööpäeva enneaegselt. Arvati, et ta varastab kliendi tagant raha.

"Oleks saanud teenida veel 50 eurot juurde Taxify platvormiga. Näha see suhtumine juhtidesse, kuidas nad hoiavad juhte ja iga kliendi käsul blokeerivad konto," kritiseeris Toomas ettevõtte karmi personalipoliitikat.

Ta püüdis ka helistada Taxify klienditoesse, ent pühapäeval kell 19 see ei töötanud.

Taxify on pigem ettevaatlik

"Konto oli ajutiselt suletud pettusekahtluse tõttu, mille puhul peame kiiresti reageerima," selgitas juhtunut Taxify kommunikatsioonijuht Marek Unt. "Uurimisel selgus siiski, et tegu ei olnud juhi veaga. Avasime konto, vabandasime juhi ees ja kompenseerisime tehtud tüli," lisas ta juhtumit kommenteerides.

Ta sõnul peab ettevõte tegema teinekord rasked valikud ning leidma tasakaalu otsustamisel kliendi või rakendust kasutava taksojuhi vahel. "Ühelt poolt peame hoolitsema, et autojuhtide jaoks platvormil sõitmine tulus ja mugav, teisalt peame tagama klientide turvalisuse," kommenteeris Unt.

Kui sõit jätkub pärast seda, kui reisija on juba autost lahkunud, peab Taxify kiiresti reageerima, et mõni järgmine reisija samasse olukorda ei satuks. Otsust kaebusele reageerida ei tee mitte rakenduse süsteem automaatselt, vaid olukord vajab inimese sekkumist.

Antud situatsioonis tehti vale otsus autojuhi kahjuks ning ettevõte on selle eest vabandanud.