USA ametnik kinnitas uudisteagentuurile Reuters, et Pakistan andis nädalavahetusel tabatud Mohammedi Ühendriikide võimudele üle ning ta toimetati ülekuulamiseks riigist välja. Mehe asukohta hoitakse saladuses.

Uudistekanalid on esitanud vastuolulisi teateid selle kohta, kas Mohammed viibib Pakistanis ning kas teda kuulavad üle USA või Pakistani ametnikud.

USA president George W. Bush tänas esmaspäeval Pakistani riigipead Pervez Musharrafi terrorivõrgustiku al Qaeda ühe liidri tabamise eest.

Kuveidi päritolu Khalid Sheikh Mohammed, keda kahtlustatakse 2001. aasta 11. septembril Ühendriikides korraldatud terroriaktsioonide organiseerimises, vahistati laupäeval Rawalpindis.

Valge Maja esindaja Ari Fleischer ütles, et George W. Bush avaldas sügavat tänu president Musharrafile ja Pakistani valitsusele jõupingutuste eest, mis viisid nädalavahetusel Khalid Sheikh Mohammedi tabamiseni.

“See on väga tõsine areng, löök al Qaedale. President on tänulik Pakistanile suurepäraste jõupingutuste eest, mida viiakse ellu sõjas terrorismi vastu,” ütles Fleischer.