“Ta rääkis suure hulga relvade ja lõhkelaengute kogumisest Pärsia lahe piirkonna linnadesse, millega valmistutakse (terrorirünnakuteks),” teatas Saudi omanikele kuuluv ajakiri al-Majalla. Kirjade saatja on Abu Mohamed al-Ablaj, teise nimega al-Mullah Seifeddin, lisas al-Majallah.

Oma läinud nädalalõpul saadetud kirjades ei hoiatanud Ablaj plahvatuste eest, milles hukkus vähemalt 29 inimest, neist kümme Ühendriikide kodanikud, teatas ajakiri.

USA välisminister Colin Powell ja Saudi ametiisikud kinnitasid, et suitsiidiplahvatused olid korraldatud al Qaeda käekirjaga.

Ablaj tutvustas end ajakirjale kui al Qaeda üksuse Modžahheedide Õppekeskus juht. Varem pole temast al Qaedaga seoses kuulda olnud. Ajakirja sõnul on Ablaj aga toimetusega ühendust pidanud aprilli algusest saadik, tõotades peatseid USA-vastaseid rünnakuid.

Viimastes kirjades vihjas ta, et al Qaeda keskendub sõjalistele objektidele Pärsia lahe piirkonnas.

“Afganistanis ja Tšetšeenias kogutud sissisõja kogemustega läheb al Qaeda lahingusse Pärsia lahel ja Araabia poolsaarel, sihtides õhuvägede baase, sõjalaevu ja sõjaväebaase,” tsiteeris teda al-Majallah.