“Jumala nimel, ärge peatage uusi moslemihingi lähenemast džihaadile, mis väljendub kõigi ameeriklaste tapmises, kuna nemad tabavad meid,” seisab kirjas, mille sai advokaat Montasser al-Zayat ja mis avaldati araabiakeelses ajalehes al-Hayat.

Zayati kinnitusel sai ta kirja esmaspäeval interneti teel Osama bin Ladeni paremaks käeks peetavalt mehelt ja edastas avaldamiseks ajalehele.

“Ma tean, et džihaadil Jumala vaenlaste vastu, kes meid kõikjal tapavad, peab olema hind, aga milline see hind ka ei oleks, on see väga odav, nii kaua kui see rahuldab Jumalat ja aitab meil taevasse minna,” öeldakse kirjas.

Zawahri on rühmituse Egiptuse Džihaad looja. Koos al-Gamaa al-Islamiyaga võideldi 1992.-1997. aastal president Hosni Mubaraki valitsuse kukutamise nimel.

Endine kirurg sõlmis 1998. aastal bin Ladeniga USA-vastase liidu. Kummagi mehe asukohast pole pärast USA rünnakuid Afganistanis mingeid teateid.

Mõnedel andmetel on nad koos ja kavandavad uusi rünnakuid Ühendriikidele.

Zayatti, kes oli omal ajal Zawahri tuttav, peeti Gamaa mitteametlikuks pressiesindajaks aastatel 1990-1994, kuid oma sõnul taunib ta vägivalda ja soovib, et islamivõitlejad sõlmiksid riigiga rahu.

Ta ütles Reutersile, et tõenäoliselt on kiri autentne ja see tuli vastuseks läkitusele, mille tema septembris Zawahrile interneti teel saatis. Zayat üritas Zawahrit seminarile kutsuda.