“Muret teeb Osama bin Ladeni eriti jõuline ja agressiivne sõnum 12. novembril,” ütles Hans-Josef Beth, Saksa Föderaalse Luureteenistuse (BND) rahvusvahelise terrorismi osakonna juht.

See väidetav bin Ladeni teadaanne hoiatas USA liitlasi, nende seas Saksamaad, Ameerika Ühendriike toetamast.

“Al Qaeda juhtkonna üleskutse oli kogu maailma modžahheedidele ja teistele kallaletungihimulistele märguandeks rünnata, al Qaeda toetusel või ilma selleta,” rääkis Beth Berliinis terrorismivastase võitluse teemalisel konverentsil.

“Peame eeldama, et bin Ladeni kutse tegutseda vastuseks Palestiina, Tšetšeenia ja Iraagi konfliktidele võib neid meeleolusid veelgi õhutada.”

Al Qaedast õhutust saanud vägivalla näiteks tõi Beth USA misjonäri tapmise läinud nädalal ühes Lõuna-Liibanoni kliinikus. Seda mõrva pole keegi omaks võtnud.

Ka Indoneesia politsei teatas pühapäeval, et oktoobris Bali saarel vähemalt 185 inimest tapnud pommiplahvatuste korraldamises kahtlustatu majast leiti bin Ladeni raamatuid ja videosalvestusi tema kõnedega.

Bin Ladeni viimane sõnum, mis ekspertide hinnangul on ehtne, kiidab Bali plahvatusi, USA merejalaväelase tapmist Kuveidis, pommiplahvatust Prantsuse naftatankeri vastu Jeemeni ranniku lähedal ja tšetšeenide pantvangivõtmist Moskvas.