Minu kallike armastab jalgpalli rohkem kui mind. Just selline mulje jääb, kui mõelda sellele, et päevast päeva ainult mingite spordivärkide vilesid kodus kuulda saab ja neid kostab märksa sagedamini kui minu häält.

Rõõmustasin väga, kui paar nädalat tagasi kuulsin, et miski finaal on — jess, finaal tähenab lõppu. Olin jube rahul, kuni sain lataka: tõeline jalka algab ja juba kahe nädala pärast on mu kodune elu taas rikutud. MM… mõmisesin irooniliselt naudingut teeseldes ja MMile ja hilisõhtustele mängudele öökides mõeldes. Muidugi tahan ilgelt pärast tööpäeva ju tulla kokkama, et sa pilku telekalt keeramata kanakoibi vitsutada saaks ja siis imestada, et ma pahane olen. Või imestada etteheitvalt korraks mind märgates “Jälle käisid Margiti juures — küll te kohtute sageli”. Ei tea jah, miks, kallike! 

Jah, olen jube õnnelik, et minu kallike mööda pubisid pere eelarvet laiaks ei löö mänge vahtides ja sõpradega juues, mis ilmsmelt nii mõnegi tüli majja tooks, aga teisalt toob tülisid ka see, kui kodus muud vaadata võimalik pole, ka mitte teisest telkast — sest jalka karjub alati ja kõigest üle. “Pane vaiksemaks!” ei tööta. Tean juba kenasti juunikuu stsenaariumit — ta on seal diivanil, justkui olemas, aga rääkida võin ma ilmselt pigem juhmi näoga kipskassiga riiulil, mis sel ajal adekvaatsem vestluskaalane, kui tema seda mustvalget kera vahtides.

Kaalusin juba sõbranjega, et oleks vaja naiste varjupaika, sellist kus jalkale ja testosteroonipilvele vastukaaluks pakutaks ainult naistesaateid, kas või kuus hooaega “Seksi ja linna” ning et sinna võiks end selleks ajaks komandeerida, ilma et peaks pärast kuulama imestunud etteheiteid, miks süüa pole külmikus või kuidas küll see tolm sinna riiulile kogunes.

Tahaks lihtsalt vaikuse kätte üksikule saarele ja juba ette on MM tekitamas ärrituvust ja negatiivseid mõtteid. Suvi akna taga, mees diivanil jalkaahvina, kel jagub jultumust ette heita kui ma kõik võimalikud momendid väljas viibin. Fui!

Naised, andke teada, kuidas plaanite teie selle aja üle elada suvel, sest minu jaoks midagi hirmsamat pole. Või kuidas teha mehele selgeks, et sel ajal peab ta ise söögi ja koristusega asjadega hakkama saama, ja ei soovi oma närve selle mõttetu lärmiga rikkuda, seega olen pigem ära — võin sinna vaid ööseks magama minna.