paar võib-olla kasumisse jääjat, üks tõenäoliselt pügada saaja ning paar tükki, kes suurte poiste mängu üldse ei pääsenud.

Kindlasti võidab Reformierakond. Andrus Ansip on viimase poole aasta jooksul paar korda selgelt deklareerinud, et tema Savisaarega ei mängi. Nüüd saab Reformierakonna esimees uhkelt kinnitada, et tal oligi õigus.

Lisaboonus on see, et IRL peab märtsis koalitsiooniläbirääkimistel üsna viks ja viisakas olema. Nende trump on ju käest ära võetud, selle nädala sõnumite valgel on väga keeruline minna Keskerakonnaga kõrvalt kõnelusi pidama. Seda vähemalt juhul, kui Savisaar jääb erakonna etteotsa. Seega IRL on pigem kaotajate leeris, nende mõjuvõim väheneb.

Võita on sotsiaaldemokraatidel. Kui nad suudavad senistele Keskerakonna eestikeelsetele valijatele lihtsalt mõistetavat ja hinge minevat sõnumit pakkuda, võivad nad oma toetust suurendada. Tuleb vaid osata oma kaardid õigesti välja mängida ning võimendada Sven Mikseri esimeheks saamisest tulnud mainetõusu.

Teine võimalik võitja on paradoksaalsel kombel Keskerakond ise. Nende valija ei pruugi üldse aru saada, mis teemal selline kisa käib. Savisaar võib meeldida või mitte, aga neljapäeval mängis ta oma ründajad selgelt üle. Kiriku ehitamise eest nahutada saamine teeb poliitikust usukannataja ning märtrid inimestele meeldivad.

Sündmused oleks oma kasuks võinud keerata ka rohelised, sest vabatmeeste juhtimisel pidid nad ju hakkama korruptsiooni vastu võitlema. Eile oleks meedia vastu võtnud ükskõik millise roheliste sõnumi. Täna ka. Homme on juba liiga hilja, tagantjärelehõikumise siirust ei usuta. Seega lasid nemad oma võimaluse mööda.

Rahvaliidul polnud nähtavasti aega midagi arvata, sest vaja oli oma panga loomist plaanida. Suures poliitikas on raske, kui ei taju, millal tuleb endale väevõimuga kaardid nõuda ja edasi kas või bluffida.