Peaaegu vaheaegadeta kestnud rünnakutes said pihta lennujaam ja sõjaväebaasid pealinnast Kabulist idas, samuti valitsusasutused maa lõunaosas Kandahari linnas, valitseva Talebani rühmituse peakorteris, ütles üks Talebani minister.

Üks rakett langes Kabulist ida poole tollikeskuse lähedale, plahvatuse tagajärjel hukkus kõrvalasuvas elumajas kümme tsiviilisikut, teatas uudisteagentuur Afghan Islamic Press (AIP).

Kandahari tabas vähemalt 30 pommi ja raketti, pihta said mõned elurajoonid ja valitsushooned. Hirmunud elanikud pagesid linnast, teatas CNN.

“Tapetakse tsiviilelanikke. Mis võiks olla suurem terrorism kui see?” vahendas AIP haridusminister Amir Khan Muttaqi sõnu.

Talebani kerge vaevaga ei alistata, ütles Muttaqi.

“Ameerika teadku, et vaenutegevus Afganistani vastu ja sõja jätkamine ei ole ei ameerika ega afgaani rahva huvides ja sellel on tõsised ning väga ettenähtamatud tagajärjed,” ütles minister Reutersile.

Piirangud, mis Taleban saudi äärmuslasele Osama bin Ladenile on kehtestanud, kehtivad endiselt, bin Laden tohib üksnes avaldusi teha ja mitte Afganistani pinnalt poliitilisi ega sõjalisi aktsioone sooritada, ütles Muttaqi.

“Ta on terve ja viibib salajases asupaigas,” sõnas minister.