Nädal algas suure sulaga ning tänavapilti ilmusid taas vihmavarjud. Olid need kaitseks vesise lume eest või pelgasid inimesed katustelt allasadavaid jäätükke?

Sula pani vulisema veed ka Jägala joal. Videot näed siit!



Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia tervitasid visiidile saabunud president Toomas Hendrik Ilvest ja Evelin Ilvest pidulikul tseremoonial kuningalossis. Terviklikku pildiülevaadet presidendi riigivisiidist näed SIIT!



Toomas Hendrik Ilves külastas ka oma kunagist lapsepõlvekodu Stockholmi äärelinnas Vällingbys. Korter, kus tema perekond toona elas, on kitsuke, veidi sarnane siinsete Eesti hruštšovkadele - kaks tuba, köök ja kitsas esik.Ilvese sõnul on tallapsepõlvekodust tegelikult vaid üksikud mälupildid - lahkus ju Ilves sealt vähem kui nelja-aastasena. Küll aga mäletab tänane riigijuht, et koridoris uksepiida juures rippus kiik.


Teisipäeva õhtul toimus Stockholmi kuningalossis suurejooneline bankett kuningas Carl XVI Gustafi ja kuninganna Silvia auks.



President Toomas Hendrik Ilves pidas neljapäeval Uppsala ülikoolis loengu. Presidendiga olid Skandinaavia vanimas ülikoolis kaasas ka abikaasa Evelin Ilves ning Rootsi prints Carl Philip.


Sellal kui linnad on lund paksult täis, mereteede jaoks tali alles algab. Eesti uhkeima, 1963. aastast pärit jäälõhkuja Tarmo tõsised töökuud on ees. Äsja sai laev käsu end murdmisvalmidusse viia ning meeskond ennustab, et nädala pärast ollakse juba merel patrullis. Vaata videot jäämurdjast SIIT!

Kuid nädala lõpp kuulub juba spordile! Eesti suusakoondise füsioterapeut Lauri Rannama valmistab sportlased võistlusteks ette. Mees räägib Delfi TV-le, millised näevad välja koondise abijõudude tööpäevad Otepää võistluse eelsel nädalal ja MK-etapi ajal. Intervjuud näed siit!

Laupäeva varahommikul on rajad võistlusteks valmis ja ideaalses korras. Suusaradasid käis üle kontrollimas murdmaasuusatamise Otepää MK-etapi juhataja Tiit Pekk.

"Vaatamata oludele tuleb kõik üle kontrollida. Metsa all võib olla mingi detail peidus. Ühel aastal ehitas keegi kell 2 öösel lumememme keset rada. Praegu ei olnud ühtegi lumememme, rada on nagu raudtee," sõnas Pekk,kes liugles võistlustrassil hommikul 7.30 ja 8.30 vahel. Vaata intervjuud siit!

Otepääle oli kogunenud nii vanemaid kui päris noori suusahuvilisi.

Treener Mati Alaver elas suusatajatele raja ääres kaasa.

Otepääle tuli sportlasi vaatama ka president Toomas Hendrik Ilves.

Fännid said käed soojaks Tehvandi staadionil asuvate soojapuhuritega. Tõeline pidu ja möll käis aga peotelgis, mis asus staadionil.

Foto: Rauno Salumets, Weekend.ee
Foto: Rauno Salumets, Weekend.ee

Laupäeval toimus Tallinnas Snelli tiigi ääres ka esimene tuleskulptuuride MM, kus võidu said seekord leedukad.