Integratsiooni Sihtasutus viis sellel kevadel läbi kolm eesti keele laagri- ja pereõppe projektide konkurssi, mille otsene eesmärk on arendada muukeelsete noorte eesti keele oskust, teatas ETAle Katrin Tamme Integratsiooni Sihtasutusest.

Ühtekokku laekus konkurssidele 67 keeleõppe taotlust, millest hindamiskomisjon valis välja 48, sealhulgas 31 laagriõppe ja 17 pereõppe projekti. 2002. aasta suvist eesti keele õpet toetab Eesti riik, Euroopa Liidu PHARE eesti keele õppe programm ja välisabiprojekt "Mitmekultuuriline Eesti."

Seminar keelelaagrite eesti keele õpetajatele toimub 17.-18. mail Essu mõisas Lääne-Virumaal ning seal käsitletakse rühmatunde loomist ja keele arendamist läbi rühmatöö, osaoskuste arendamist koolivälises keskkonnas ja õpetaja rolli keelelaagris.

Eesti keele õpet laagrites ja peredes on Eestis läbi viidud alates 90. aastate algusest. Integratsiooni Sihtasutus toetab laagri - ja pereõppe projekte konkursi korras alates 1998. aastast.

Laagri- ja pereõppe läbiviimise eesmärk on eelkõige võimaldada noortele suhtlemist oma eakaaslastega, tutvuda Eesti ja eestlaste ajalooga, kultuuri ja olmega. Seeläbi arendada oma väljendusjulgust ja kõnekeeleoskust.

Tänaseks on kõige populaarsemas integratsioonialases tegevuses osalenud kokku üle 8800 noore.