Täna lõunaks sõin ma selle kuulsa borši, mis kommentatoreile nõnda armsaks saanud, lõpuks ära. Enam teda pole! Keetsin supi eelmisel pühapäeval valmis ja kandsin tervenisti 24 krooni ja 90 senti ka kuludesse. Olen sellel kuul vaid ühe purgisupi ostnud ja tegin seda Säästumarketis juba 5 oktoobril, arve nr. 0467, ostetud kell 15.53. Oma 3. nädala aruandes tõin ta lihtsalt nende 90 sendiga lõppevate hindade juurde käepäraseks näiteks. Eelmise päeva tšeki peal, kust mitmed 90 sendiga lõppevad hinnad võtsin, suppi pole.

Muide borš, mis tuleb vene- või ukrainakeelsest supi nimetusest, tuleks eesti keeles kirjutada siiski borštš, siis oleks ta täpne vaste venekeelsele –štš tähele. Kuid viimased sõnaraamatud seda vormi enam ei paku ja loobun minagi.

Sõin karbiga kaasa võetud kartuleid ka jälle. Lõin neile kodus kaks muna peale ja praadisin nagu ikka singiga. Väga head. Suitsuräime võtsin soolase suutäiena natuke alla. Kui nii edasi läheb, siis harjungi sooja toitu karbist külmana sööma. Saab hakkama küll, piima jõin ka klaasi ja nagu ikka kapsasalatit ka. Kaks pirni peale. Mul oli veel natuke jogurtit ka järel ja selle lõpetasin ära. Kartul 1,5 krooni, kaks muna 3 krooni 40 senti, piim 3 krooni, sink 3 krooni, kapsas hapukoorega 2 krooni, jogurt 4 krooni, räim 3 krooni, leivaviilukas 1 kroon, küüslauk 50 senti. Kokku lõuna 18 krooni 40 senti.

Hommikul sõin eilseid pirukaid, mis ajakirjanike vastu võtmisest üle jäid. Kaks lihaga, 3 krooni 60 tükk ja ühe moosiga 3 krooni 40 senti. Tee 50 senti, sidrun 50 senti. Kokku 11 krooni 60 senti.

Õhtuse tee kõrvale sõin ikka oma armsat kirde saia väikese võiga ja panin Marika moosi peale. Ühele panin ka tüki juustu peale 4 krooni. Eilsest jäi ka kaks kohupiimakooki järele, mida külalistele olin kavatsenud pakkuda. Jälle turu hinnaga 5 krooni tükk. Ühe sõin ära. Väga maitsev. Kook siis 5 krooni, tee 50 senti, sidrun 50 senti, suhkrut ma reeglina tee sisse ei pane, kirdesai võiga 3 krooni, juust 4 krooni. Moosi ei arvesta, õe toodud. Kokku 13 krooni.

Tänase päeva toiduraha sai kokku 46 krooni.

26. päeva õhtuks olen raha ära kulutanud 873 krooni 20 senti. 4 päeva eksperimenti on veel jäänud ja selleks järel 126 krooni 80 senti.

Paistab, et saan ots-otsaga kokku, kuid mis elu see on. Igat saiaraasu arvesta ja siis ehk vead kuu lõpuni välja. Ei maiustusi, ei kallimaid puuvilju, ei liha ega paremat kala kui suitsuräim. Meenutab kangesti kauget orjaaega. Siis ka oli eestlase põhitoiduks aganaleib, silk ja lahja kali või metsamarja tee.