"Me ei peaks siin lolli mängima… Kujutage ette, just sedamoodi iseloomustas parlamendi tööd täna rahandusminister Jürgen Ligi. Tulin just praegu riigikogu saalist järjekordse eksperimendipäeva kokkuvõtet kirja panema ja traditsioonilist kella viie tee jooma. Olen täielikult ministri ülbe käitumise mõju all. Soovitasin talle järgmine kord enne saali tulekut rahusteid võtta. Kõhe hakkab, et selline ennast valitsematu inimene saab riigi rahandust juhtida. Inara Luigase ja Marika Tuusi küsimustele pensionireservi otsa lõppemise kohta vastates solvas ta naisi üksjagu, kuni viimaks põrutas: ma lihtsalt arvan, et me ei peaks siin vastastikku lolli mängima ja küsima asju, mida me kindlalt ise teame..." kurdab Lenk.

"Oma tee jõin arvuti kõrval siiski ära. Panin sidrunit ka sisse ja sepiku viiludele määrisin kohupiima pastat. Enne tegin veel väikese võileiva juustuga. Kõht oli saalis suurte vaidluste ja solvangute tulemusel täitsa tühjaks läinud, kuigi lõuna oli mul normaalne. Tuleb välja, et suure närvipinge ajal organism kasutab reserve ja kõht lähebki kiiremini tühjaks. Must tee maksis 50 senti, sidruni lõik ka 50 senti, sepik 1 kroon, kohupiim 3 krooni, leib 1 kroon ja juust 3 krooni. Kokku läks tee joomine maksma 9 krooni.

Lõuna oli mul korralik. Jälle karbiga praetud kartulid ja kotletid kaasas. Juba harjumuspärane kapsasalat ka. Alla sõin mõned suitsuräimed ära, et soolase isu peletada. Magustoiduks olid praetud saia viilud kaasas. Kohupiima panin peale ja väikse klaasi jogurtit jõin ka. Päris tugev ja tervislik lõuna. Räim 2 krooni, singiga praetud kartulid 5 krooni, kotletid 6 krooni, kapsasalat vähese hapukoorega 2 krooni, praetud saia hinnaks umbes 2 krooni ja kohupiim 3 krooni, jogurt 3 krooni. Kokku maksis lõuna 23 krooni.

Hommikul sõin tee kõrvale oma armsasid pirukaid, ühe lihaga 3 krooni 60 ja kaks moosiga 3 krooni 40 senti tükk. Terve sidruni võtsin ka kodunt kaasa ja viilu lõikasin tee sisse, 50 sendi eest arvan ma. Tee 50 senti, sidrun 50 senti, pirukad kokku 10 krooni 40. Hommikueine maksis seega 11 krooni 40 senti.

Päev kokku 43 krooni ja 40 senti. Rohkem kui peaks, aga menüü sai ka pisut mitmekesisem.

24 päevaga olen ära kulutanud 790 krooni 20 senti. Seitse päeva eksperimenti seisab veel ees ja selleks on raha alles 209 krooni 80 senti.

Lausa uskumatu, kuidas sellele vaegtoitumise eksperimendile kaasa elatakse. Täna sain elektronkirja tervisliku toitumise asjatundjatelt, kes saatsid terve hulga materjale, mida peab jälgima, et organism õigesti toidetud saaks. Minu puhul tunnevad nad kõige rohkem muret vitamiinide puuduse pärast. Eks see õige ole, aga kust võtavad vitamiine need, kes olude sunnil peavadki nii toituma, nagu mina praegu ajutiselt. Siiski pean nõuandeid silmas ja lähen ostan mingeid puuvilju. Eks Kirde saia söö siis vähem."