Haridusminister Toivo Maimets ütles kolmapäeval Riigikogu rahanduskomisjoni ja omavalitsusliitude esindajate ees, et 21. sajandi kooli projektile jääb järgmine aasta viimaseks, teatasid TV3 “Seitsmesed Uudised”.

Maimets kinnitusel tekib siis uus Eesti koolide rahastamisprogramm.

Isamaaliitu kuuluv riigikogu rahanduskomisjoni liige Helir-Valdor Seeder nimetas 21. sajandi kooli projekti sisuliselt läbikukkunuks. “Ma arvan pigem, et tegu oli suurejoonelise propagandatrikiga,” ütles ta “Seitsmestele Uudistele.”

Maimetsa sõnul ei kao 21. sajandi kooli programm kuhugi, sest haridusministeeriumis tegutsev komisjon täiustab kehtivat õpilaste pearaha süsteemi ning lisab sellele nii riiklike investeeringute programmi kui ka 21. sajandi kooli programmi rahad.

Haridusminister ütles, et koolide õpikeskkonna parandamise lõplikud variandid valmivad 11. novembriks. Maimetsa sõnul pole mõtet karta, et kahe programmi liitmisel võiksid investeeringud üldharduskoolide õpikeskkonda väheneda. “Mina usun, et üks pluss üks on kaks,” ütles ta.

Valitsus kinnitas 2. oktoobri istungil 21. sajandi kooli programmi rahajaotuse, kokku läheb koolide vahel jagamisele üle 145 miljoni krooni, millest 29 miljonit läheb õppevahendite soetamiseks ning 116 miljonit koolihoonete renoveerimiseks.

Valitsusliit soovib kuni aastani 2011 koolidesse investeerida 6,5 miljardit krooni.