RADA

Peale starti 1. jaanuaril Barcelonas “Plaza de España” juures ning proloogi (mille alusel määratakse üldine stardijärjestus) suunduvad võistlejad Lõuna Hispaaniasse Grenada etapile. Teisel päeval, enne laevale asumist (mis viib võistlejad Aafrikasse) leiab aset veel üks etapp samas piirkonnas. Läbides Maroko, Mauritaania (Ataris on võidusõidu puhkepäev), Mali ja Senegali jõuavad võistlejad 16. jaanuaril Dakari, kus Lac Rose lähistel võidusõit lõpeb.

BARCELONA — VÕIDUSÕIDU ALGUS

Erinevalt viimasest kolmest aastast, mil võidusõit on alguse saanud Prantsusmaalt, alustavad seekord võidusõitjad sportliku surematuse jahtimist Kataloonia südamest, Barcelonast. Seega neljandat korda saab Dakari ralli alguse Hispaaniast (aastatel 1995, 1996 ja 1999 toimus võistluse avastart Grenadas).Barcelona elanikel avaneb võimalus tähistada nende kohaliku võidusõidukangelase Nani Roma triumfi — temal on au avada 27. Dakar ralli ning kanda võistlejanumbrit “1”. Hispaania on dakar ralliga aastaid tihedalt seotud olnud. Kindlasti värskendab 2005. aasta Dakar ralli ka Hispaania pikaajalist afääri ralliga. Tõenäoliselt korraldab Barcelona unustamatu vastuvõtu maailma suurejoonelisemale rallile. Mälestused 1987. ja 1989. aasta rallidest, kui ligi miljon inimest tänavatele võidusõitjad tervitama ja jälgima saabus, ainult süvendavad Barcelona emotsionaalset taaskohtumist Dakar ralliga.

MAROKO JA MAURITAANIA — KOMPASSID VALMIS!

Täishoo saab ralli sisse esimestel Aafrika etappidel Marokos. Tõenäoliselt saavad need etapid komistuskiviks paljudele, pakkudes ka üllatusmomente liidrite määramisel. Mauritaanias tuleb mitmed läbisõidud sõna otseses mõttes “välja kaubelda”. Sealsetel etappidel vahed liidritega suurenevad. Neile, kes naudivad maastikurallit ning navigeerimist, tõotab 27. Dakar ralli tulla mitmekülgne ja sündmusterohke võistlus.

MALI JA SENEGAL — TÕELINE AAFRIKA

Peale jalustrabavaid etappe Saheli kõrbes (Sahara kõrbe lõunapoolne tipp) sööstab ralli Mali südamesse. Sealsed etapid ahvatlevad 2005. aasta Dakar rallit oma küllusliku looduse ja taimestikuga. Kindlasti avaldab kontrast kõrbe ja troopilise dzungli vahel vaimustust nii vanadele rallikarudele kui ka esmakordsetele võidusõidust osavõtjatele. See aasta pakub Dakar ralli kõiki eelnevate aastate katsumusi, paneb võistlejad proovile tuues välja nende isikuomadused ja kahtlemata ka liidrite sportliku meisterlikkuse. Kuigi ralli on saama pingeline nagu eelnevatel aastatelgi, on sel aastal rada lühendatud. Eelkõige abiautodele, kelle marsruut on lühendatud 45% võrra.

RALLI LÕPP, LAC ROSE JÄRV

Viimaks jõuavad võistlejad Senegali pealinnas Dakaris asuva Lac rose järve lähistele (Roosa järv), et sealses maalilises ümbruses katsumusterohke võistlus lõpetada.