Kõik suuremad arvutitootjad on uute mudelitega juba maha saanud. Kõige olulisem uuendus on seni kasutatud ISA ja PCI laienduspesade asendamine märksa kiiremate USB- ja IEEE 1394-portidega, millesse võib seadmeid ühendada töö ajal. Odavamatel mudelitel integreeritakse kuvaadapter ja helikaart  emaplaadile. Nii muutub emaplaat lihtsamaks ja väiksemaks ning arvuti odavamaks. Kõik välisseadmed (klaviatuur, hiir, printer, tihti ka kõlarid) ühendatakse USB-porti. Kiiremad seadmed (nt videokaamera) ühendatakse IEEE 1394-porti. Esimesena läks seda teed Apple oma iMaciga, teised järgnevad.

CD-ROM asendatakse üha sagedamini DVD-ROMi või CD-RW-ga. Klaviatuurile ilmuvad erinupud Interneti-ühenduse ja e-posti jaoks.

Selle suuna näiteks võib tuua Compaqi Presario EZ2000 seeria, millesse kuulub kümme mudelit. Sinine korpus on ümmardatud nurkadega. Kruvikeerajata avanevad paneelid tagavad lihtsa juurdepääsu. USB-porte on 5, IEEE 1394-porte 2. Säilitatud on ka PCI laienduspesad. Korpusel on eripaneel, millelt on näha e-posti saabumine. Klaviatuuril on lisanupud Interneti jaoks. Tarkvara võimaldab MP3-faile tõmmata, mängida ja CD-RW plaadile kanda. 

Toodetakse ka USB-porti ühendatavat universaalseadet A1000, mis ühendab printeri, skanneri, faksi ja koopiamasina. Selle seeria jaoks töötati välja uus 17-tolline multimeediamonitor MV 730i (hind 399 dollarit). Paksema rahakoti korral võib osta LCD-monitori. Compaqi kodulehel on palju lisainfot ja pilte, millega tasub lähemalt tutvuda.