1. Tänast päeva võin nimetada riigieelarve päevaks. Riigikogus oli esimene lugemine ja see tähendas väga pingelist tööd. Hommikul ei saanud jälle muud kui teed juua. Tegin suure kannu, jätkus mitmeks joomiseks ka hiljem. Sõin ära kaks viilu musta leiba. Peale määrisin pisut võid ja terve kuhja räime tomatis. Eile tegin karbi lahti ja natuke jäi isegi homseks. Saia peale panin jälle kohupiima kreemi. See sai nüüd otsa. Arbuusi karbi sõin ka tühjaks. Homme võtan uue karbitäie kodust kaasa. Et natuke jõudu saada, panin lisaks sidrunile tee sisse ka mitu lusikat mett. Andis energiat terveks päevaks. Tee 1 kroon, leib maksis 2 krooni, kala tomatis 3 krooni, kohupiima kreem 4 krooni, arbuus 4 krooni, , sidrun 1 kroon, mesi 3 krooni. Kuigi mesi on mul vanadest tagavaradest, soovitasid kommentaatorid selle ka ära hinnata ja eelarvesse lisada. Kokku läks hommikueine 18 krooni.

2. Lõunaks sõin kodunt kaasa toodud praetud kartuleid ja viinereid. Sain soodushinnaga 18 krooni pakk. Eile õhtul tegin kerget jahusousti ka peale. Nii, et praadisin sinki ja sibulat, panin natuke piima ja pruunistasin jahu ka. Küll oli hea tööl kartulitele peale valada. Kuigi külmalt. Peedisalatit võtsin kõrvale ja piima jõin lisaks. Väga hea lõuna, kui alatoidetud oled! Praetud kartul 3 krooni, viinerid 3 krooni, soust 2 krooni, piim 3 krooni, peedisalat 2 krooni. Kokku 13 krooni.

3. Kella viie tee joomise ajal sõin kolm viilu saia. Peale määrisin odavat maksapasteeti 12 krooni karp. Tükk sidrunit tee sisse ka. Tee 50 senti, sidrun 1 kroon, sai 1 kroon 50 senti, pasteet 3 krooni. Kokku 6 krooni.

Tänane päev kokku läks maksma 37 krooni. Natuke palju, kuid õnneks väike rahavaru on olemas.

19. päeva õhtuks olen rahast ära kulutanud 552 krooni 20 senti.
12 päeva on veel ees ja raha jäänud 447 krooni 80 senti.

Alustasin riigi eelarvest ja tahaks sellega ka lõpetada. Rahandusminister Jürgen Ligi ütles saalis selge sõnaga, et 1000 kroonist toimetulekutoetust ka järgmisel aastal ei tõsteta. Samal ajal kasvatati tunduvalt kaitsekulutusi ja nüüd oleme 1,9 protsendiga eelarvest juba NATO nõutud kahele protsendile üsna lähedal. Kas see tähendab, et kahurid on meile tähtsamad, kui inimese toimetulek ja tervislik toitumine? Küsisin seda ministrilt. Ligi vastas, et inimene peab püüdma mitte toetuste poole, vaid ise tööl käima ja kogu perega raha teenima ning riigile makse maksma. Süüdistasime teineteist maailmavaate vildakuses, kuid eelarve sellest enam ei muutu ja 1000 kroonist toimetuleku toetust ei tõsteta.

Täna soovitati mulle edaspidi rohkem kruubiputru keeta, sest seda saab tööl kenasti ka külmana süüa. Kindlasti proovin. Eksperiment on mulle kõvasti enesekindlust juurde andnud, samuti kogemusi, kuidas toiduraha kokku hoida. Olen jõdnud järeldusele, et peaks töö juurde oma tuppa ühe väikese mikrolaineahju tooma. Saaks kodus odavalt tehtud lõunat soojendada ja tervislikult sööma hakata.