Selle aasta sündmuste hulka on ürituse korraldaja Tallinna Avatud Noortekeskus lisanud lisaks informatsiooni jagamisele ka mitmeid meelelahutuslikke üritusi. Tammsaare parki püstitatakse lava, kus hakkavad esinema Eesti parimad noored muusikud. Nende seas Ewert Sundja & Precious, Mild, Slide 50 ja The Vunkz. Samas toimuvad ka erinevad demonstratsioonesinemised Spordiklubi Rivetalt, Footbagi tegijatelt ja Märulipolitseilt.

Noorematele külastajatele on avatud lasteala, kus lapsi lõbustab Lõvi Leo ja toimuvad erinevad mängud ja võistlused.

Spordihuvilistele noortele algab Tallinna Reaalkooli parklas kell 17.00 meeleolukas tänavakorvpallivõistlus, millest on osa võtma oodatud kõik 13-18-aastased poisid. Registreerimine ürituse kodulehel www.12august.ee. Vanema vanuseklassi võitjatega võtab mõõtu Tallinna Spordi- ja Noorsooameti meeskond.

AIDS-i ennetusteavet noortele jagavad noored vabatahtlikud Tervise Arengu Instituudist.

Kella 16.00 kuni 19.00 näitavad Tammsaare pargi äärealal oma oskusi professionaalsed graffiti meistrid. Progressiivse hip-hop muusika eest kannavad hoolt nii pealaval ka tänavakorvpalliturniiril DJ Möls ja DJ Kashu.

Ürituse raames plaanib Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus Peaministrile üle anda ühise pöördumise, mille eesmärk on juhtida Valitsuse tähelepanu noortega seonduvatele probleemidele.

Rahvusvahelise Noortepäeva projektijuhi Paavo Pauklini sõnul on sellised spetsiaalselt noortele suunatud üritusi väga vaja. Kui noortele pakkuda piisavas koguses võimalusi ja ka eeskuju oma vaba aja veetmiseks, hoiab see aina rohkem ja rohkem noori eemal tänavatel sihitult hulkumisest, narkootikumidest, suitsetamisest ja alkoholist.

Antud projekti läbiviimisel on Tallinna Avatud Noortekeskuse koostööpartneriks MTÜ Eesti Uus Meedia.

Ürituse teiseks eesmärgiks on Tallinna Avatud Noortekeskuse uue osakonna Tallinna Noorte Infokeskuse tutvustamine kui keskse informatsiooni ammutamise kohana.

Sellel päeval esitletakse "Tallinna noorte vaba aja infoteatmikku", mis sisaldab teavet noortele pakutavate vaba aja sisustamise, teavitamise ning nõustamise võimalustest Tallinnas; viiakse läbi küsitlusi noorte info hankimise harjumuste ja infotarbimise kohta.

Üritus algab kell 15.00 ja kestab kuni kell 22.00-ni õhtul ning on kõigile tasuta.