New Yorgi Maailmakaubanduskeskuses, mida rammis kaks kaaperdatud reisilennukit, hukkus uusimatel ametlikel andmetel 2792 inimest, ütlesid New Yorgi linnavõimud.

Lennukites oli kümme al Qaeda liikmetest kaaperdajat.

Terrorirünnakute esimesel aastapäeval eelmisel aastal andis New Yorgi linnapea Michael Bllomberg ohvritearvuks 2801 inimest.

Kolmas röövitud reisilennuk kukkus Washingtoni lähistel kaitseministeeriumi hoonesse, surmates 189 inimest, 125 neist Pentagoni majas viibinud inimesed ja 64 lennuki reisijad ning meeskonnaliikmed, teatas ministeerium. Lennukis oli ka viis kaaperdajat.

Neljas lennuk kukkus Pennsylvanias Shanksville’is alla, hukkusid kõik 40 reisijat ja meeskonnaliiget ning neli kaaperdajat.

Seni on identifitseeritud 1520 inimese säilmed, enamasti DNA põhjal. Veel 1230 kuulutati surnuks kohtu otsusega, kuna nende perekonnad tõendasid, et nad olid rammitud hoonetes või kaaperdatud lennukites.

Kuid 42 inimese säilmeid pole leitud ja pole ka tõendatud, et nad sündmuskohtadel olid. Ametnike sõnul jäävad nad ohvrite nimekirja seniks, kuni selguvad kindlad andmed, kas nad hukkusid või on elus.