Mäger elab urgudes, mida aastakümneid kasutades võivad moodustuda suured mägralinnakud, mitme korrusega ja koguni üle saja urusuudmega. Ühe sellise lähedale oligi 2015. aastal paigutatud RMK Tehumardi mägrakaamera, mis seksimaratoni jäädvustas.

Paaritumist ja poegade tulekut pidi tol suvel ootama. "Siis kui pojad pidid nina uruavast välja pistma, kadusid Kadi ja “poiss”, kelle nimi võiks olla Tõnis, pea kolmeks nädalaks sootuks – paaril korral siiski vilksatasid. Nüüd 25. juuni päevasel ajal võis mägrapaari jälgida pikemalt – lausa poolteist tundi järjest. Pole varem näinud, kuulnud ega lugenud, et mägrapaari paaritumistoiming võib kesta järjepanu poolteist tundi," rääkis toona zooloog ja loodusfotograaf Tiit Hunt.

RMK mägrakaamera on päris populaarne: paljud huvilised jälgivad kevadel-suvel selle kaudu nende loomakeste igapäevatoimetusi.

Eesti ei ole koduks vaid tublidele Eesti inimestele. Meie kõrval on imeline Eesti loodus, mis on täis üllatusi ning lustakaid lugusid lindudest ja loomadest. Seamegi seekord vabariigi aastapäeva puhul pidulikult ritta 102 erilist Eesti looma.

Vaata kõiki 102 erilist Eesti looma SIIT!