1.       Ta helistab mu mehele iga päev. Mu mees on 30aastane ja ta ema peab teadma, mis kell ta koju jõudis ja mida lõunaks sõi. („Kas Kati ei teinudki sulle lõunat kaasa, pidid tööl sööklast mingit jama ostma?”

2.       Ta loeb meie raha. Ämm teab, palju mu mees teenib ja ta teab meie suuremaid arveid. Hiljuti ostsin uue kalli mantli ja ta vaatas seda väga umbusklikult. („Mis teil siis nüüd arvele alles jäi, paarsada eurot kuu lõpuni või?”)

3.       Ta „kasvatab” meie last. Oleme lapsele paika pannud ühe kommipäeva, milleks on laupäev. Ämm hoiab last vahel nädala sees ja siis tuleb laps tema juurest tagasi ning sosistab mulle: „Vanaema andis mulle Kinderit, aga ütles, et sulle ei tohi öelda.”

4.       Käisime hiljuti reisil ja ämm käis paar korda meie juurest läbi kassile süüa andmas. Kui tagasi tulime, oli tugitool uuel kohal ja köögis asjad ringi tõstetud.

5.       Ta teeb pidevaid kommentaare mu garderoobi kohta. „Ahhaa, noored kannavad nüüd selliseid asju omavahel koos, jah?” „Selline müts hoiab sind siis soojas, jah…”

6.       Kui me pulmaplaane pidasime, andis ta meile nimekirja inimestest, keda me kindlasti kutsuma peaksime, kaasa arvatud mehe esimene õpetaja, nende kunagine naaber ning mehe vanatädi, kellega suhtleb ainult tema ise.

7.       „Oi jessuke, te võtsite kassi? Sain aru, et teil on lapsegagi keeruline toime tulla…”

8.       Iga kord kui me talle külla läheme, saadab ta nimekirja toodetest, mida tal poest tarvis oleks. Muidu oleks see okei, aga nimekirjas on alati kõige kallimad juustud, vorstid ja mahlad. Ta ise ostab endale tavalist juustu, aga meie peame viima spetsiaalseid juustusid. Ise ostab Doktori vorsti, aga meilt ootab Itaalia sinki. Vahel on mul tunne, et ta kasutab meid lihtsalt ära, saamaks asju, mida ta ise osta ei raatsi…

9.       Iga kord kui me talle külla lähme, ütleb ta, et pole meid ammu näinud ja iga kord kui me lahkume, ütleb ta, et meid ei näe mitte kunagi, millal me jälle tuleme. Olgu öeldud, et käime tal külas vähemalt kord nädalas ja ta elab teises linnas!

10.   Lõikan mehel ise juukseid ja ta ei jäta kunagi kasutamata juhust kommenteerida, mida oleks pidanud teisiti tegema.

Ja nii edasi ja nii edasi ja nii edasi… Ta ajab mind hulluks! Aga mis teha — kuna mehe isa on surnud, on tal ilmselgelt üksinda väga igav ning vaja vihata naist, kes temalt ta ainsa alles jäänud mehe „röövis”. Aga mind huvitaks, milliseid imelikke/naljakaid asju teiste ämmad teevad? Või on kellelgi vastupidi väga-väga tore ämm?