Erineva arhitektuuri tõttu pole protsessorite jõudlused otseselt võrreldavad. Apple’i väitel on juba 450-MHz protsessoriga G4 Cube’i puhul tegemist superarvutiga. Xtrem poolt kavandatav arvuti jätab selle kaugele selja taha. Selle jõudlus olevat 1-GHz Pentium III protsessorist kolm korda suurem. Seni pole uuest arvutist rohkem teada, kui firma oma pressiteates 3. augustil avalikustas. Ümberehitamiseks kasutatakse Apple’i Power Mac’i. Selle protsessorile lisatakse spetsiaalne patenteeritud kiirendi MacThrust, emaplaadi siini kiirus tõstetakse 100 MHz-lt 150 MHz-ni. Kasutatakse aktiivset jahutussüsteemi, mille kohta andmeid ei ole avaldatud.

Arvuti komplekteeritakse tellimustööna. Kasutatakse suurima  jõudlusega graafikakiirendeid ja kahe kanaliga 320 MB/s Ultra 160+ SCSI RAID kettaliidest. Supervaiksete ketaste (super silent drive)  kogumaht võib olla kuni 376 GB, SDRAM mälu võib olla kuni 1,5 GB. Hind sõltub loomulikult komplekteerimisest ja seda pole veel avaldatud (arvatavasti vähemalt paarikordne Power Mac’i hind).

Arvuti silmatorkava disainiga korpus on poleeritud alumiiniumist, mis aitab jahutusprobleeme lahendada. Pildil on see toodud koos Apple’i 22-tollise laiaformaadilise lamekuvariga (hind 4000 dollarit).

Skeptikud kahtlevad, kas G4 saab nii palju ülekiirendada. Mõned pidasid isegi pressiteadet naljaks, kuid järelepärimistele vastas firma, et neil on tõsi taga. Seni pole ükski erapooletu testija veel arvutit näinud, mistõttu selle jõudluse, kuumenemise, mürataseme, hinna jm kohta on veel vara midagi öelda.

Kui asi tõepoolest õnnestub, on tegemist põneva lahendusega, mis kõrge hinna tõttu on muidugi kättesaadav vaid kitsale arvutihuviliste grupile.