Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu teatas, et Vene armee laiendab koos „Luhanski ja Donetski rahvavabariikide” üksustega kontrolli nende territooriumide üle. „LNR-i, DNR-i ja Ukraina natsionalistidest vabastatud territooriumidel korraldatakse rahumeelset elu. Sealhulgas ka Mariupolis – suurimas tööstus- ja transpordisõlmes Aasovi mere ääres,” lausus Šoigu.

„Vastavalt kõrgeima ülemjuhataja käsule on tehase Azovstal tööstustsoonis viibivad allesjäänud võitlejad kindlalt blokeeritud selle territooriumi kogu perimeetril. Korduvaid üleskutseid natsionalistidele lasta välja rahulikud elanikud ja panna relvad maha koos garantiiga säilitada elu ja väärikas kohtlemine vastavalt rahvusvahelise õiguse normidele on nad ignoreerinud. Jätkame neid katseid,” teatas Šoigu.

Ukraina relvajõud lõid möödunud ööpäeva jooksul Donetski ja Luhanski oblastis tagasi 12 vaenlase rünnakut, teatas Ukraina relvajõudude peastaap.

Lahingute käigus hävitasid Ukraina kaitsjad kuus tanki, viis suurtükiväesüsteemi, 15 ühikut soomustehnikat ja üheksa autot. Vastasel on kaotusi ka teistel suundadel.

Blogi avanemine võib võtta veidi aega.


Jaga
Kommentaarid