Märtsi lõpus ametist lahkunud Indrek Holstile järglase otsimine peaks tulemuseni jõudma juuni alguses - nii väideti Delfile riigikantselei tippjuhtide kompetentsikeskusest.

Kandidatuuri esitamine SKA peadirektori ametikohale löödi lukku eile. Kokku laekus üheksa avaldust.

Kandidaatide isikuid ega tausta riigikantselei Delfile ei avaldanud - osad ei tahtvat seda teha, lisaks polevat see riigikantseleis nii või naa tavaks.

Lahkumine raskel ajal

Endine SKA peadirektor Indrek Holst oli ametis kõigest aasta - täpsemalt alates 1.03.2021 kuni 31.01.2022. Ta suundus edasi erasektorisse.

Holsti lahkumise foonil jäid sotsiaalkindlustusameti suunas kõlama kriitilised toonid nii sõjapõgenikke puudutava teema kui ka pensionide kojukande problemaatika suhtes.

Sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa viitas Holsti lahkumise puhul asjaolule, et see ei sattunud just parimale ajale - Ukrainas toimuva sõja taustal oleks sõjapõgenike majutamisega rinda pistmisel tarvis ühtse meeskonnana töötamist, märkis ta märtsi keskel.

Holstilt võttis lühikeseks ajaks juhtimise üle Jako Salla, kes on hetkel SKA peadirektori kohusetäitja. Ametkonna uus juht selgub avaliku konkursi kaudu.