Hersoni elanikud avaldasid täna meelt okupantide ja võltsreferendumi läbiviimise vastu võimaliku Hersoni "rahvavabariigi" loomiseks, millele Vene sõjaväelased vastasid gaasi- ja šokigranaatidega.

Ehkki Herson on okupantide kontrolli all juba nädalaid, lubati linnavolikogul kuni esmaspäevani jätkata tööd Ukraina lipu all ning senise linnapea juhtimisel.

Jätkub vastase pealetung ida operatsioonitsoonis, eesmärgiga saavutada täielik kontroll Donetski ja Luhanski oblasti üle ning tekitada maismaakoridor okupeeritud Krimmiga.

Kõige suurem on okupatsioonivägede aktiivsus Slobožanštšõna ja Donetski suunal. Harkivi oblastis ja Donbassis on hõivatud mitu asulat ja tungitakse peale praktiliselt kogu rindejoone ulatuses.

Azovstali tehases Mariupolis on vähemalt 2000 tsiviilisikut, naisi, lapsi ja eakaid, ning on palju haavatuid. Inimesed on kohutavates oludes, ei ole ravimeid ning toidu ja veega on olukord katastroofiline, teatas Mariupoli linnavalitsus.

Venemaa Belgorodi oblasti kuberner Vjatšeslav Gladkov teatas taas tulekahjust, seekord laskemoonalaos. Kurski oblastis töötas öösel õhutõrje.

Otseblogi avanemine võib võtta aega.

Jaga
Kommentaarid