17. aprillil kell 15.47 teatati, et Tamsalus Sääse tänaval asuvas kortermajas töötab ühes korteris siutsuandur.

Helistaja kirjelduse kohaselt oli lukustatud uksega kõrvalkorteris kuulda suitsuandurit, korteris sees tõenäoliselt 70+ naisterahvas, kes elas seal üksi. Koridoris oli tunda suitsulõhna. Kohale saabunud päästjad sisenesid korterisse, kust leidsid eest pliidil kõrbeva toidu ja teadvuseta naisterahva, kes anti üle kiirabile.

Otsest põlengut korteris ei olnud. Vanemaealise naisterahva elu päästa ei õnnestunud. Naabrid kuulsid küll suitsuanduri helisignaali, kuid veel pole teada, miks häire ei aidanud päästa inimelu.

"Sellise traagilise sündmuse valguses kutsub päästeamet üles pöörama tähelepanu eakate sugulaste, tuttavate või naabrite kodu tuleohutusele – palume veenduda, et nende suitsu- ja vinguandurid oleksid töökorras sest ainult töökorras suitsuandur eluruumi laes aitab avastada õigeaegselt tulekahju ja päästa inimelu," märgiti päästeametist "Tuletame ka meelde, et pliidile unustatud toit võib kaasa tuua tõsiseid õnnetusi, tervisekahjustusi ja isegi surma. Kui teed sööki, siis jää kööki!"