Kallas sõnas Vikerraadio saates "Stuudios on peaminister", et tema ei teadnud võimalikust ministrivahetusest. Jüri Ratasega polevat sellest juttu olnud.

Ta märkis, et tänasel kabinetiistungil oli Taavi Aas kohal ning kaitses oma teemasid.

Kallaselt uuriti, kes vahetuse korral võiks valitsusse tulla. Kas näiteks Jaanus Karilaid? "Kõige parem oleks, kui valitsusse tuleks koalitsioonierakonna esimees Jüri Ratas," ütles peaminister. Ta põhjendas, et otsuseid saaks siis teha seal, kus neid tegema peab – valitsuskabinetis ja valitsuse istungitel.

Kallas viitas, et on Ratast varemgi valitsusse kutsunud ja kutsub ka edaspidi. "See muudaks koostöö sujuvamaks ja otsused kiiremaks."

Reformierakonna peasekretär Erkki Keldo ütles Delfile, et temagi kuulis võimalikust vahetusest valitsuses alles täna uudistest. "Tava näeb ette, et personalipoliitikat teevad erakonnad ise. Selgelt Keskerakonna enda valik," märkis ta.

Ta rõhutas, et Aasa haldusalas on väga olulised valdkonnad – näiteks energiajulgeolek – kus vaja edasi liikuda ja valitsuse ühtne tugi selle taga.

Võimalik ministrivahetus laiemalt Keldo sõnutsi koalitsiooni tervist ei mõjuta.

Jüri Ratas on jäänud küsimuses üldsõnaliseks. "Mina ei hakka siin tulevikku ennustama, aga täna ei ole plaanis ühtegi ministrit vahetada," sõnas ta varasemalt Delfile.