Kõrõlenko sõnul on linnas alates sõja algusest hukkunud hinnanguliselt 20 000 kuni 22 000 inimest, ehkki Vene vägede poolt piiramisrõngasse võetud ning pidevate tulelöökide all olevas linnas on täpse ohvrite arvu kindlaks tegemine jätkuvalt keeruline.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles esmaspäeval, et Mariupolis on tõenäoliselt hukkunud kümned tuhanded inimesed.

Ukraina võimud teatasid, et Vene droon viskas esmaspäeva hilisõhtul Mariupoli linnale mürgist ainet. Ukraina parlamendi eurointegratsiooni komisjoni esimees Ivanna Klõmputš ütles, et tundmatu aine näol on "tõenäoliselt" tegemist keemiarelvaga.

Mariupolis tundmatu mürgise aine tõttu kannatanud on suhteliselt rahuldavas seisundis, teatas polk Azov teisipäeval. „Mariupoli linnas vaenlase poolt tundmatut päritolu mürgise aine levitamise tagajärjel kannatanud on suhteliselt rahuldavas seisundis. Tsiviilisikute kontakt ainega oli minimaalne, sest epitsenter asus inimeste asupaigast teatud kaugusel,” öeldakse teates.

Venemaa püüab ilmselt võtta oma kontrolli alla Mariupoli ja Popasna ning rünnata Kurahhove suunas, et jõuda Donetski oblasti administratiivpiirini, teatas Ukraina relvajõudude kindralstaap täna hommikul.

Otseblogi avanemine võib võtta aega.

Jaga
Kommentaarid