Eesti Rahvusringhäälingu praeguse juhatuse esimehe Erik Roose viieaastane ametiaeg saab 1. juunil läbi. Veel tänaseni pole uue juhi leidmiseks konkurssi korraldatud ning seetõttu hakkasid levima jutud, et konkurssi ei tulegi.

Täna kogunes rahvusringhäälingu nõukogu asja arutama ning üksmeelselt otsustati, et konkurss ikkagi tuleb. ERRi juhiks kandideerimise tähtaeg on 10. aprill. Otsus tehakse kas juba 12. aprillil või hiljemalt 26. aprillil.

Kohal olid nõukogu liikmed Rein Veidemann, Priit Sibul, Peeter Espak, Indrek Saar, Viktor Trasberg ja Anti Poolamets. Nõukogusse kuuluvad veel Priit Hõbemägi, Valdo Randpere (oli siiski ka kohal RHNi nõukogus - toimetaja parandus 27.03) ja Marika Tuus-Laul.

ERRi nõukogu esimees Rein Veidemann avaldas täna sotsiaalmeedias arvamust, et konkurssi pole vaja korraldada, kui nõukogu leiab, et Erik Roose on head tööd teinud ja võiks seda head tööd selles ametis jätkata. „Poolel teel hobuseid ei vahetata,” kirjutas Veidemann Facebooki kommentaaris ning lisas nimekirja töödest, mis Roose juhtimisel on tehtud ja mis parasjagu pooleli.

Miks siis ikkagi tehti nüüd otsus konkurss korraldada, kui veel päeval oli Veidemann teisel arvamusel?

„Nemad ei olnud keegi [teisel arvamusel],” vastas Veidemann. „Mina isiklikult leidsin, et konkurssi ei ole vaja, sest seadus seda ei nõua. Kuna tava on niisugune, et sellisel juhul konkurss tehakse, siis konsensuslikult siin osalenud nõukogu liikmed nii ka otsustasid. Nõukogu leidis üksmeelselt, et Erik Roose on väga head tööd teinud siiamaani ja soovitab tal tingimata kandideerida.”

ERRi ajakirjanikud võtsid täna sotsiaalmeedias väga teravalt sõna, väljendades pahameelt olukorra üle, kus konkurss uue juhi leidmiseks jääks korraldamata. Rein Veidemann aga kinnitas, et ERRi ajakirjanike vastuseis ega Delfis avaldatud uudised ei mõjutanud nõukogu otsust konkurss korraldada.