Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tegi venekeelse videopöördumise Valgevene rahvale, kus kirjeldas Vene sõjaväe tekitatud õudusi Ukrainas ning rõhutas, et ukrainlased ja valgevenelased ei ole vaenlased.

"Olge Valgevene, mitte Venemaa," sõnas ta viitena sellele, et Valgevene ei tohiks lasta Venemaal ärandada oma suveräänsust.

Valgevene põhiseadust muutva rahvahääletusega eemaldatakse põhiseadusest artikkel 18 sõnastus, mis on taganud riigi tuumaneutraalsuse alates selle iseseisvumisest Nõukogude Liidust 1991. aasta augustis.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov teatas täna uudisteagentuur Ifaxile, et Valgevenesse on saabunud Venemaa delegatsioon sooviga pidada Ukrainaga läbirääkimisi. Tegemist oleks esimeste kõnelustega kahe riigi vahel Vene invasiooni algusest 24. veebruaril.

Peskovi sõnul soovivad venelased kõnelusi pidada Valgevenes Homieli linnas.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas aga selle peale, et Ukraina on nõus läbi rääkima ükskõik millises riigis, "kust ei lenda välja raketid", näiteks Varssavis, Bratislavas, Budapestis, Istanbulis, kuid mitte Minskis.
Jaga
Kommentaarid