Ligi tund aega kestnud kõnes süüdistas Putin Ukrainat tuumarelvade arendamises ja genotsiidis, kaebas Nõukogude impeeriumi lagunemise üle ja mainis ka Balti riike. Kõne lõppes „rahvavabariikide” tunnustamise otsusega ja sünge ähvardusega Ukraina relvajõudude aadressil.

Niisiis alustan sellest, et tänapäeva Ukraina loodi täiesti ja täielikult Venemaa poolt, täpsemalt, bolševistliku, kommunistliku Venemaa poolt. See protsess algas praktiliselt kohe pärast 1917. aasta revolutsiooni, kusjuures Lenin ja tema kaasvõitlejad tegid seda Venemaa enda suhtes väga karmil viisil – temast osa tema enda ajalooliste territooriumide eraldamise, lahutamise arvel. Miljonitelt inimestelt, kes seal elasid, keegi loomulikult midagi ei küsinud.

Pärast seda Suure Isamaasõja eel ja järel ühendas juba Stalin Nõukogude Liiduga ja andis Ukrainale mõned maad, mis varem kuulusid Poolale, Rumeeniale ja Ungarile. Sealjuures omamoodi kompensatsioonina eraldas Stalin Poolale osa põlist Saksa territooriumi ning 1954. aastal võttis Hruštšov millegi pärast Krimmi Venemaalt ära ja kinkis selle Ukrainale. Just nii moodustuski Nõukogude Ukraina territoorium.

Jaga
Kommentaarid