Komisjon leidis, et tegemist on avaliku raha eest tehtud mainekujundusega ja poliitilise reklaamiga. Otsuse poolt hääletasid 6 komisjoni liiget, vastu oli vaid Klaasi parteikaaslane Väino Linde. Vastavalt tehti järelpärimine.

"Oleme lähtunud sellest, et minu jõulupostkaart kui personaalne tervitus tartlastele on korraldatud ja tasutud Reformierakonna poolt. Linnapea videotervitus on aga korraldatud ja tasutud linnavalitsuse avalike suhete osakonna poolt," selgitas Klaas Delfile.

Linnapea ütles, et sarnased tervitused on laialt levinud ning et neid pole tehtud poliitilistel eesmärkidel. "Aga kuna komisjon küsib selles osas selgitust, siis võtan seda kui märguannet, et neil võib olla siiski märkusi. Avalike vahendite kasutamine ei pea mitte ainult olema läbipaistev ja korrektne, vaid ka näima seda," lausus reformierakondlane.

Kuigi tal olnuks võimalus oma seisukohta komisjonile selgitada, ei hakanud Klaas ERJKga vaidlema. Klipi valmistanud firma on tasunud linnale selleks kulunud 936 eurot ja esitanud arve Reformierakonnale. Partei on linnapea sõnul vastavalt ka makse teinud.