Kõlvarti sõnul on tänaseks koolijuhid saatnud distantsõppele mitmeid klasse või isegi terveid koole. Koolijuhid saavad küll Kõlvarti sõnul olukorraga hakkama, aga sellist kaugõppele saatmist linnapea õigeks ei pea.

"Juba praegu elu näitab, et Tallinna lähenemine, et pigem oleks vaja ennetada, oli õige. Aga kuna selle eest saime negatiivse reaktsiooni ministeeriumi poolt, siis praegu tekkis olukord, kus distantsõppele ei saada valitsus, vaid viirus," märkis Kõlvart.

Kõlvarti sõnul on haridus- ja teadusministeeriumilt tulnud vaid sõnum, et mitte mingil juhul ei tohi koole saata distantsõppele. "Me lihtsalt hoiame oma direktoreid, kes on sattunud kriitika ja rünnakute alla, sest oli kehtestatud osaline distantsõpe," ütles Kõlvart.

Kõlvarti sõnul kehtib osaline distantsõpe pea kõigis Tallinna koolides, mille eest vastutab linnavalitsus. "Koolidele oli antud linna poolt volitus distantsõppele minemise valemid iseseisvalt koostada," ütles Kõlvart.

"Kuna igas koolis on osaline distantsõpe ühel või teisel viisil kehtestatud ja selline volitus oli koolijuhtidele antud, siis selline tsentraalne osaline distantsõpe, mis oleks ühe valemi alusel, ei oleks praegu mõistlik," ütles Kõlvart.

Jaga
Kommentaarid