Erdogan sõnas sel nädalal ajakirjanikele, et piirkonnas rahu säilitamiseks on Türgi valmis vahendama Venemaa ja Ukraina vahelisi kõnelusi.

"Tahame, et piirkonnas säiliks rahu ja oleme selleks valmis andma oma osa," sõnas Erdogan reedese palvuse järgsel pressikonverentsil, vahendab ukrinform.

Erdogani pressiesindaja Ibrahim Kalin kinnitas kolmapäeval, et president on kutsunud Venemaa ja Ukraina riigipead Vladimir Putini ning Volodõmõr Zelenskõi Istanbuli, et lahendada tülikohad kahe riigi vahel.

Erdogani sõnul on Türgil head suhted nii Venemaa kui Ukrainaga, mistõttu oleks konflikt kahe riigi vahel Türgile kahjulik. "Igasugune areng Venemaa ja Ukraina vahel piirivägivalla või sõja puhkemise suunal oleks tõsine rahurikkumine piirkonnas," sõnas ta.

Veebruari alguses on Erdoganil plaanis sõita Ukrainasse, et kohtuda Zelenskõiga. Lisaks avaldas ta soovi omavahelisteks kõnelusteks Vladimir Putiniga, soovides neid pidada kas telefonitsi või sõites lähipäevil otse Moskvasse Venemaa riigipea jutule.