„Venemaa saatkond ja peakonsulaadid Ukrainas töötavad tavarežiimil. Nad teevad seda hoolimata rünnakutest Vene välisasutuste vastu Ukraina radikaalide ja provokatsioonidest kohalike jõuametkondade poolt. Aga sellest Ameerika massiteabevahendid ei ole kirjutanud ega kirjuta,” kirjutas Zahharova oma Telegrami kanalis, kommenteerides USA ajalehes New York Times ilmunud teadet, et Ukrainast on lahkunud Vene diplomaatide perekonnaliikmeid, vahendab Interfax.

„Samuti saabuvad ähvardused meie töötajatele Ukrainas ja need on isiklikud: diplomaatide, administratiiv-tehnilise personali, perekonnaliikmete vastu. Kõigest sellest teatatakse regulaarselt Ukraina poolele protestinootide näol," teatas Zahharova.

„Aga vaatamata provokatsioonidele ja agressiivsetele väljaastumistele kohalike radikaalide poolt kordan: meie välisasutused töötavad tavapäraselt,” lisas Zahharova.

„Kui Ameerika ajaleht oleks pöördunud kommentaaride saamiseks meie poole, oleks ta sellest teada saanud. Aga siis oleks nähtavasti kadunud soov materjali üldse avaldada ja vastavalt sellele oleks mööda lastud võimalus järjekordselt „haipida” teemal „Vene agressioon”. Siis oleks tulnud kirjutada Ukraina natsionalistide agressioonist ja nendest, kes neid toetavad,” kirjutas Zahharova.