Saksamaa tervishoiuminister, muuhulgas ka Harvardi ülikoolis epidemioloogiat õppinud Karl Lauterbach viitas oma viimases sõnavõtus selgelt, et pooldaks täisealiste seas kohustuslikku vaktsineerimist. Ta on veendunud, et ainult nii saab ära hoida järgmised lained.

"Ma olen sundvaktsineerimise poolt, ilma ühegi agata. Ma olen kohustusliku vaktsineerimise poolt alates 18. eluaastast, sest ma usun, et vastasel juhul oleme jälle sügisel silmitsi olukorraga, mida me ei taha," sõnas Lauterbach.

Vaata Saksa terviseministri põhjendusi artikli päises asuvast videost.

Austria ees, Saksamaa järel

Alates veebruarist on koroonaviiruse vastu vaktsineerimine seadusega kohustuslikuks muudetud ka kõigile täisealistele Austria kodanikele. Vaktsineerimata jätmise korral määratakse keeldujale rahaline trahv. Vaktsineerimisest pääsevad aga need, kellel ette näidata arsti poolt väljastatud tõend.

Mujal astutakse sarnaseid samme näiteks Kreekas: üle 60-aastased kreeklased peavad alates veebruarist maksma 100 eurot trahvi iga kuu eest, mil nad jäävad vaktsineerimata. Singapur teatas juba novembris, et nõuab vaktsiinivastastelt oma raviarvete katmist. Kanada suuruselt teine provints Québec plaanib lähiajal asuda vaktsineerimata inimestelt "tervisemaksu" nõudmist.

Saksamaal on praeguseks vaktsineeritud ligi 73% elanikkonnast ehk üle 60 miljoni inimese. Praegune terviseminister Karl Lauterbach asus ametisse möödunud kuul. Ta on Bundestagi liige alates 2005. aastast, kuid üldsusele sai ta eelkõige tuntuks arvamusliidrina pandeemia ajal.

Jaga
Kommentaarid