Maxwell mõisteti süüdi kuuest süüdistusest viies, sealhulgas kõige tõsisemas ehk alaealise kupeldamises, vahendab BBC News.

12-liikmelisel vandekohtul kulus otsuseni jõudmiseks viis päeva.

Otsus tähendab, et Maxwell võib veeta kogu ülejäänud elu trellide taga.

Kohtuprotsess kestis kuid ja tunnistusi andsid neli naist, kes kirjeldasid enese kuritarvitamist Epsteini poolt aastatel 1994-2004.

Maxwell kohtuotsuse ettelugemise ajal nähtavaid emotsioone välja ei näidanud. Ta valas omale vaid klaasi vett ja rüüpas kaks korda.

Maxwelli kaitsemeeskond teatas, et töötab juba apellatsiooni kallal. „Me usume kindlalt, et Ghislaine on süütu,” ütles advokaat Bobbi Sternheim ajakirjanikele.

„Ma olen nii kergentatud ja tänulik, et vandekohus teadvustas tema kiskjaliku käitumise mustrit,” ütles Annie Farmer, üks Maxwelli vastu tunnistusi andnud naistest. „Ma loodan, et see otsus toob lohutust kõigile neile, kes seda vajavad, ja näitab, et keegi ei ole seadusest kõrgemal.”

Maxwell mõisteti süüdi:

* alaealise kupeldamises, mille eest on ette nähtud maksimaalselt 40-aastane vanglakaristus;

* alaealise transportimises kavatsusega tegelda kriminaalse seksuaalse tegevusega, mille eest on ette nähtud maksimaalselt kümneaastane vanglakaristus;

* vandenõu alaealise transportimiseks kavatsusega tegelda kriminaalse seksuaalse tegevusega, mille eest on ette nähtud maksimaalselt viieaastane vanglakaristus;

* vandenõu alaealiste meelitamiseks reisile, et tegelda ebaseaduslike seksuaalaktidega, mille eest on ette nähtud maksimaalselt viieaastane vanglakaristus;

* vandenõu alaealiste kupeldamiseks, mille eest on ette nähtud maksimaalselt viieaastane vanglakaristus.

Maxwelli ei mõistetud süüdi alaealiste meelitamises reisile, et tegelda ebaseaduslike seksuaalaktidega.

Süüdimõistetud seksuaalkurjategija Epsteini pikaajaline kaaslane Maxwell on olnud vahi all alates 2020. aasta juulist, kui talle esitati süüdistus alaealiste tüdrukute kuritarvitamises osalemises. Mõned ohvrid olid vaid 14-aastased.

Epstein tegi 2019. aastal vanglas kohut oodates enesetapu.

Maxwell on 1991. aastal surnud Briti meediamagnaadi Robert Maxwelli tütar. Varsti pärast isa surma lahkus ta USA-sse, kus töötas kinnisvara valdkonnas ja kohtus Epsteiniga.

Paari romantilised suhtes kestsid teadete kohaselt vaid paar aastat, aga naine jäi Epsteiniga koostööd tegema veel pikaks ajaks ning tutvustas teadete kohaselt Epsteini rikaste ja mõjukate inimestega nagu USA endine president Bill Clinton ja Suurbritannia prints Andrew.

Maxwelli advokaadid väitsid kohtuprotsessi ajal, et teda tehakse patuoinaks Epsteini kuritegude eest. Prokuratuur püüdis aga näidata neid kuriteopartneritena, kes olid loonud kuritarvitamise püramiidskeemi.

Tõendina selle kohta, et Maxwelli motiveeris raha, tõi prokuratuur esile pangaandmed, mis näitasid, et Maxwell sai aastatel 1999-2007 Epsteinilt 30 miljonit dollarit.

Kõik tunnistusi andnud naised ütlesid, et Epstein kuritarvitas neid seksuaalselt enne nende 18-aastaseks saamist ning et Maxwell õhutas, aitas kaasa ja isegi osales selles seksuaalses tegevuses.

„Ghislaine Maxwell... pani toime kuritegusid käsikäes Jeffrey Epsteiniga. Ta oli täiskasvanud naine, kes teadis täpselt, mida teeb,” ütles prokurör Alison Moe.

Maxwellile karistuse määramise aega ei ole veel paika pandud.