Sel aastal vaadake kriitilise pilguga oma karjäärile peale ja seadke kindlad ning mõõdetavad eesmärgid, mida saate päriselt järgida ja saavutada. CV.ee toob sinuni viis peamist karjäärialast uusaastalubadust, mida tuleval aastal täide viia ja mis muudaks järgmise aasta sinu kõigi aegade parimaks tööaastaks.

1. Arenda uusi oskusi
Plaanige ületada üks asi, mis teid hirmutab. Resolutsioonid hõlmavad tavaliselt enesetäiendamist – ja mis oleks parem viis selle saavutamiseks, kui seista karjääri jooksul silmitsi kauaaegsete hirmude või ärevusega? Kasvatage julgust ületada pikaajaline väljakutse, millega olete silmitsi seisnud. See võib olla sama väike kui näiteks mõnel üritusel avalik esinemine, või hoopis ületamatuna tunduv, nagu seda on oma ettevõtte alustamine.

Lisaks karjääriredelil tõusmisele pakub hirmude ületamine ja oskuste täiendamine palju erinevaid psühholoogilisi ja sotsiaalseid eeliseid – sealhulgas võime tõsta enesekindlust, tekitada uusi kirgi ja luua sidemeid uute sarnaselt mõtlevate inimestega. Lisaks, kuna ühiskond seisab silmitsi kasvavate oskuste puudujääkidega (eriti tehnoloogia ja tootmise vallas), võib täiendatud oskuste kogum aidata laiendada sinu potentsiaalseid töövõimalusi.

2. Leia endale mentor
Hangi vajalikke karjäärinõuandeid ja abi neilt, kes tunnevad sinu valdkonda nii seest kui ka väljast. Partnerlus mentoriga ei anna sulle mitte ainult väärtuslikke professionaalseid sidemeid, vaid ka teadmisi, juhiseid ja julgustust, mida oma valdkonnas edu saavutamiseks vaja võib minna. Öeldakse, et teiste kogemusest on kõige parem õppida. Samuti avab see ukse uutele ideedele ja vaatenurkadele.

Õige mentor võib olla suurepärane võimalus oma karjääri edendamiseks. Kas sinu ettevõttes on inimene – keegi, kes on sinust sammu või kaks eespool –, keda sa väga austad? Küsi temalt, kas ta on nõus olema sinu töö mentoriks. Seadke koos uueks aastaks tööalased eesmärgid ja nautige nende saavutamist.

3. Uuenda oma CV-d!
​​Millal sa viimati oma CV põhjalikult üle vaatasid? Kas sinu CV on kaasaegne ja endiselt ajakohane? Kas teave on õige? Võta selle aasta üheks tööeesmärgiks oma CV ülevaatamine ja muutmine, isegi kui sa ei kavatse kuhugi kandideerida. Alati on parem oma CV-d perioodiliselt värskendada, enne kui kaotad vajaliku teabe.

Oma CV värskendamine, et see kajastaks sinu praeguseid oskusi, teadmisi ja kogemusi, on kohustuslik praktika. Pärast aastatepikkust uute kogemuste ja oskuste arendamist on oluline oma CV-d täiendada. See valmistab sind ette ka uuteks töö tegemise võimalusteks, aidates sul kiirelt ja mugavalt kandideerida soovitud ametikohtadele, kui need vabanevad. Uuenda oma CV-d juba täna meie portaalis CV.ee.

4. Loo uusi kontakte
Nagu igal aastal, on oma professionaalse võrgustiku laiendamine jätkuvalt kohustuslik. Küll aga on siiani kestev pikaajaline kriisiaeg tõenäoliselt pingestanud paljusid ärisidemeid, kuna partneritel ei ole võimalik näost näkku kohtuda. Kasuta uuel aastal võimalust taaselustada vanad suhted, määrates kuupäeva uute eesmärkide ja äriideede arutamiseks – või lihtsalt praeguste ettevõtmistega kurssi viimiseks.

Lisaks tasub senisest enam panustada uute kontaktide loomisse. Võta endale aega, et suhelda teiste inimestega LinkedIni, võrguürituste, sõprade või kolleegide kaudu. Ole oma ideede jagamisel avatud nende ideedele – ja püsi oma suhtluses ehe, sest see aitab luua pikaajalisi sidemeid. Eesmärgiks võib võtta näiteks igas kuus ühe tööalase tutvuse loomise.

5. Panusta töö- ja eraelu tasakaalu
Lisaks puhtalt karjäärialastele eesmärkidele tasub senisest rohkem rõhuda oma vaimsele tervisele. Me kõik kuuleme töö- ja eraelu tasakaalust, aga kuidas seda mõõta? Vaatamata kodus töötamise paljudele tootlikkuse eelistele on paljud töötajad teatanud suurenenud töökoormusest ja töö- ja eraelu tasakaalu tähtsuse vähenemisest kriisi ajal. See võib aga tekitada tohutut stressi või isegi läbipõlemist.

Alati on veel mõni klient, veel üks e-kiri või mõni muu „tulekahju”, mis vajab tegelemist, kuid oluline on teada, millal öelda „ei” ja tööst eemalduda. Võid kindel olla, et keegi teine saab sinu delegeeritud probleemiga hakkama, või et probleem pole nii tõsine, et sa ei saaks sellega järgmise tööpäeva jooksul tegeleda. Kui sul on vaja töö- ja eraelu parema tasakaalu leidmiseks oma ajakava kohandada, siis väljenda neid vajadusi oma tööandjale. Kui see tähendab, et pead küsima oma ülemuselt luba kord nädalas paar minutit varem lahkuda, et saaksid koju minnes joogatundi minna, siis tee seda. Algaval aastal tasub mõelda, kuidas suhteid oma töö, perekonna ja isiklike kohustuste vahel paremini tasakaalustada, et saavutada parem heaolu ja seeläbi suurem kaasatus karjääri.

Jaga
Kommentaarid