Kohaliku meedia teatel leidis juhtum aset laupäeval linna Kuldtemplis peetud palveteenistusel.

Väidetavalt tungis mees pühamusse, kus hoitakse sikhismi püha raamatut Guru Granth Sahib. Seal üritas ta puudutada raamatu kõrvale asetatud tseremoniaalset mõõka, ent valvurid said tal enne kratist kinni.

Sikhid peavad Guru Granth Sahibi mitte ainult oma religiooni pühaks kirjateoseks, vaid ka elavaks guruks, ja usuvad, et seda tuleks kohelda austusega nagu inimest.

Toimus rüselus, ent mis täpselt juhtus, on endiselt ebaselge. Võimude teatel oli mees juba surnud, kui ametnikud kohale jõudsid. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustati uurimist.

Vahejuhtumi järel kogunesid aktivistid pühapaika haldava Shiromani Gurdwara Parbandhaki komitee (SGPC) peakontori ette ja nõudsid õiglust.

Pandžabi peaminister Charanjit Singh Channi ütles Twitteri vahendusel, et andis politseile korralduse uurida "selle jõleda teo taga olevaid motiive ja tõelisi vandenõulaseid".

Juhtum leidis aset vaid päevad pärast seda, kui teine ​​mees peeti kinni, kuna ta viskas väidetavalt väikese sikhide püha raamatu Gutka Sahibi templi lähedal olevasse basseini.