Reede varahommikul kuulutati Põhja-Shropshire'i valimisringkonnas välja parlamendivalimiste tulemused. Teistes ringkondades üle riigi parlamendisaadikuid ei valitud, kuid 1997. aastast saadik ringkonda parlamendis esindanud Owen Patersoni tagasiastumise tõttu toimusid valimised erakorraliselt.

Partei euroskeptilise tiiva käilakuju Paterson astus tagasi skandaali saatel, sest rikkus saadikutele ette nähtud tasustatud lobitöö reegleid.

Praegusel kujul loodi Põhja-Shropshire'i valimisringkond 1983. aastal ning sellest ajast saadik on see olnud konservatiividele kindlaks kantsiks. Ringkond eksisteeris ka 19. sajandil ning ka toona võitsid valimised just konservatiivide kandidaadid.

See muutus äsjaste valimistega, sest liberaaldemokraat Helen Morgan sai 47% häältest ning osutus sellega parlamenti valituks. Konservatiivide kandidaat Neil Shastri-Hurst kogus kõigest 31,6% häältest. Viimastel valimistel 2019. aastal pälvis konservatiiv Owen Paterson üle 60% häältest, edestades oma lähimat konkurenti üle 40 protsendipunktiga.

Kui tunamullu toetas konservatiivide kandidaati 35 000 valijat, siis seekord valis partei kandidaati kõigest 12 000 inimest.

Valimised võitnud Helen Morgan tänas pärast tulemuste väljakuulutamist Põhja-Shropshire'i inimesi nende raske töö ja ohverduste eest, mida nad pandeemia jooksul teinud on. Liberaaldemokraatide esindajate sõnul oli valimistulemus ühtlasi katastroof peaminister Boris Johnsonile.

Johnsoni Konservatiivset Parteid on viimastel nädalatel räsinud mitmed skandaalid koroonapiirangute rikkumise osas. Briti meedias on esinenud teateid karmide piirangute perioodil peetud jõulupidudest nii peaministri ametiruumides kui partei enda peakontoris.