Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (Keskerakond): "Arusaadavalt on Eesti Covidi-olukord paranenud – nakatumisnäitajad ja haiglakoormus on vähenenud." Ta märkis samas, et Euroopa nakatumine tervikuna on tõusutrendis: "Uus omikrontüvi tekitab muret ja teadmised selle kohta on piiratud."

Kiik vestles Delfiga vahetult enne teadusnõukoja seisukohtade selgumist. Ka teadusnõukoja liige, Tartu ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer andis mõista, et otsustega tuleks oodata, kuni viiruse omikrontüve kohta on rohkem teada.

Fischer nentis samuti, et on hea, et nakatumise ja haiglakoormuse langus toimub. Ta lisas, et kui see jätkub, saab leevendaustele mõelda. "Kogu maailm on praegu ettevaatlik. Omikrontüvi on juba ka Eestisse jõudnud. Ootame-vaatame infot, mis juurde tuleb. Võimalik, et me ei pea muretsema, aga kindel ei saa selles olla."

Kiik leidis, et meelelahutuse taasavamisest oleks ehk märgilisemgi erinevate välitingimustes toimuvate spordi- ja muude sündmuste tõendikorra leevendamine. Tema sõnul annavad langevad haiglakoormuse ja nakatumise näitajad põhjuse selle kaalumiseks. "Mina ühtegi kuupäeva veel välja lubama ei hakka," ütles ta siiski.

Jaga
Kommentaarid