Tallinnas maandus täna kaks lendu Egiptusest ning suur hulk inimesi suundus lennujaama testimispunkti. Reisilt tulijatele on testimine alates reedest tasuta, sest Lõuna-Aafrika Vabariigis tuvastati uus murettekitav koroonaviiruse variant omikron. Testimisega püütakse leida võimalikult kiiresti omikrontüve kandnud nakatunud.

Kuigi oli ka neid, kes suundusid lennujaamast otse koju, valgus suur osa Sharm El-Sheikhist saabunuid kohe väravast välja, pääsedes testimisala ette järjekorda. Seltskond paisus nii suureks, et üks Delfiga rääkinu polnud kindel, kas viitsib järjekorras oodata. Küll aga pidas ta testimist vajalikuks ja lubas, et kui lennujaamas ei jõua, teeb seda mujal, kus testida saab kiiremini.

Koroonaviiruse omikrontüve on viimaste päevade jooksul tuvastatud mitmetes Euroopa riikides. Eestisse pole see veel jõudnud, kuid teadusnõukogu juhi Irja Lutsari sõnul on see vaid aja küsimus. Eestis on siiani püsiv ulatuslik riigisisene deltavariandi levik.

Seoses omikrontüve kiire levikuga Lõuna-Aafrika riikides otsustasid Euroopa Liidu riigid reedesel kiirkohtumisel katkestada lennud mitme piirkonna riigiga. Euroopas ei tohi maanduda lennud Botswanast, Svaasimaalt, Lesothost, Mosambiigist, Namiibiast, Lõuna-Aafrika Vabariigist ega Zimbabwest.

Jaga
Kommentaarid