Macron vastas nii Suurbritannia peaministri Boris Johnsoni Twitteris avaldatud kirjale, milles Johnson pakkus samme, mis tema arvates hoiaksid ära migrantide eluohtlikud väina ületamised kahe riigi vahel, vahendab Reuters.

Probleem on tõsiselt esile kerkinud pärast 27 migrandi uppumist kolmapäeval La Manche’il.

Johnson, kes on varem öelnud, et süüdi on Prantsusmaa, nõudis kirjas, et Prantsusmaa peaks nõustuma Suurbritanniasse jõudnud migrante tagasi võtma.

Kirja ja mitte vähem selle avalikustamise peale raevunud Prantsusmaa valitsus teatas, et Suurbritannia siseminister ei ole pühapäeval Calais’s toimuvale kohtumisele, kus probleemi arutatakse, enam oodatud. Kohtumine, kus osalevad Saksamaa, Hollandi, Belgia ja Euroopa Komisjoni esindajad, siiski toimub, teatas Macron.

„(Euroopa Liidu) ministrid teevad tõsiselt tööd, et lahendada tõsiseid küsimusi koos tõsiste inimestega,” ütles Macron pressikonverentsil Roomas. „Siis vaatame, kuidas minna tõhusalt edasi brittidega, kui nad otsustavad asja tõsiselt võtma hakata.”

Macron on süüdistanud Suurbritanniat oma sisserändesüsteemi viletsas juhtimises ja täna ütles ta, et Johnsoni säuts ei ole „tõsine” viis asjade ajamiseks.

„Ma olen üllatunud, kui asju ei tehta tõsiselt, me ei suhtle riigijuhtide vahel säutsude või avaldatud kirjade kaudu, me ei ole vilepuhujad,” ütles Macron.