Juhtum leidis aset pärast kella kahte öösel kohaliku aja järgi Bosneki küla juures, teatas Bulgaaria siseministeerium uudisteagentuurile BTA, vahendab BBC News.

Buss oli ilmselt teel Türgist Põhja-Makedooniasse.

Bulgaaria portaali Blic andmetel oli bussis 52 inimest. Hukkunute hulgas oli 12 alaealist. Hukkus ka bussijuht. Eluga pääses kaks naist ja viis meest.

Pääsenutel on näo ja ülemiste hingamisteede põletused. Samuti on põletusi kätel ja rebendeid, teatas Pirogovi haigla juht, professor Maja Argirova.

Pääsenutel on tõsised traumad, nad on kaotanud sugulasi ja lapsi. Nad hüppasid välja bussi akendest, teatas Argirova. Haiglasse saabusid nad pärast kella kolme.

Sündmuskohale saabunud siseminister Bojko Raškov ütles BTV-le, et ohvrite surnukehad on täielikult põlenud.

Bulgaaria riikliku uurimisteenistuse direktor Borislav Sarafov ütles BTV-le, et katastroofi põhjuste juurdlus on veel väga varases faasis, aga töötatakse kahe versiooniga: inimlik viga või tehniline rike.

Fotol on näha, et buss on ramminud teepiiret:

Buss sisenes Bulgaariasse õhtul pärast kella 21. Õnnetus juhtus kella kolme ajal öösel Sofia-Blagoevgradi maanteel. Tuletõrjeülem Nikolai Nikolov kinnitas, et bussil on Põhja-Makedoonia numbrimärgid.

Põhja-Makedoonia välisminister Bujar Osmani ütles Reutersi vahendusel, et bussireisijad naasid nädalavahetuse reisilt Istanbuli Skopjesse.

Esialgsetel andmetel sisenes Kapitan Andreevo piiripunkti kaudu kokku neli ühe Põhja-Makedoonia turismifirma bussi.

Enne tragöödiat peatusid bussid tanklas.

Bulgaaria president Rumen Radev ja peaministri kohusetäitja Stefan Janev on olnud kontaktis Põhja-Makedoonia peaministri Zoran Zaeviga.

Zaev ütles, et rääkis ühe pääsenuga, kes ütles, et reisijad magasid ja nad äratas plahvatuse hääl. „Tema ja teised kuus ellujäänut lõhkusid aknad ja neil õnnestus põgeneda ja end päästa,” ütles Zaev Bulgaaria meediale.

Zaev ütles Bulgaaria televisioonile, et enamik reisijaid bussis olid Põhja-Makedoonia kodanikud, aga seal oli ka üks Belgia ja üks Serbia kodanik.