Laaneti sõnul on Poola teada andnud Eestile, millist abi ja millistes valdkondades nad soovivad. Seda, mis lõigus Eesti esindajad hakkavad olema Poola-Valgevene piiril, on Laaneti sõnul veel täpsustamisel.

Laaneti sõnul aitab Eesti Poolat pioneerivõimekuse, droonide, luurevõimekuse ja ka strateegilise kommunikatsiooniga, et edastada droonide pilti neile, kel vaja.

Kaitseväelaste esmane ülesanne Poola-Valgevene piiril on Laaneti sõnul toetus. "Nad ei ole kindlasti esiliinil. Nad ei saa põhimõtteliselt olla vastakuti Valgevene kaitsejõudude ega piirivalvuritega," ütles Laanet. Lisaks toetusele on Laaneti sõnul Eesti kaitseväelaste ülesandeks luure- ja olukorrapildi tootmine.

Kaitseministri sõnul peab kaitseväelane alati olema valmis mingisuguseks ohuks ja seda ka Poola-Valgevene piiril. "Kui relvaga minnakse välja, siis see oht on veelgi suurem, sa pead alati selleks valmis olema," märkis Laanet.

Kaitseväe juhataja asetäitja Veiko-Vello Palm ütles pressikonverentsil, et homme-ülehomme läheb Eesti ettevalmistav meeskond Poola kohale, kellele järgnevad hiljem teised üksused. Palmis sõnul ollakse Poolaga igapäevaselt kontaktis.