„Esialgsetel andmetel liikus sõiduautot Renault Traficut juhtinud 62-aastane mees ühesuunalisel kaherealisel teel Tallinna suunas. Juht tegi möödasõitu veomasinast, kui tagasireastumisel märkas viimasel hetkel sõiduteel liikunud jalgratturit. Sõiduki juhil ei õnnestunud kokkupõrget vältida ja paraku sai jalgrattur sedavõrd tõsiseid vigastusi, et suri sündmuskohal,“ rääkis Lääne prefektuuri operatiivjuht Sven Janson.

Janson lisas, et sõiduki juht oli kaine ja tal oli vastava katekooria juhtimisõigus. Esialgsetel andmetel puudus rattal esi- ja tagatuli ning rattur ei kandnud kiivrit. „Palume praegusel pimedal ajal jalgratturitel teha kõik endast olenev, et end liikluses märgatavaks teha. Selleks peaks kindlasti rattal ees olema valge ja taga punane tuli ning samuti aitab ratturit autojuhtidele nähtavamaks teha helkurvest. Samuti soovitame kasutada kiivrit, mis võib õnnetuse korral päästa elu.“

Juhtumi kõik täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluses.

Tänavu on liiklusõnnetustes hukkunud seitse ja vigastada saanud 278 jalgratturit. Mullu hukkus terve aasta jooksul kolm jalgratturit viga sai 339.

Jaga
Kommentaarid